Ruzies en conflicten binnen een relatie kunnen een zware tol eisen, vooral wanneer dezelfde patronen keer op keer terugkomen. Wat te doen bij zulke relatieproblemen? Veel stellen zoeken naar manieren om hun relatie te verbeteren, maar traditionele relatietherapie lijkt niet altijd de oplossing te bieden die zij nodig hebben. Gelukkig is er een moderne benadering die verder gaat dan de ouderwetse methoden en zich richt op échte vooruitgang. Net zoals technologie onze levens op andere vlakken heeft verbeterd, kan ook relatietherapie vernieuwd worden. Stel je voor: een relatie zonder eindeloze discussies en verwijten, maar met begrip en verbinding. Klinkt als muziek in de oren, toch?
Inhoudsopgave
De overeenkomst tussen muziek en relaties
Als je een cassettebandje ziet met een potlood ernaast, weet jij dan nog precies wat deze twee met elkaar te maken hebben?
Inderdaad, om terug te kunnen spoelen zonder de batterij van je walkman te verbruiken.
Muziekliefhebbers gingen kwijlen toen we eindelijk van de cassettebandjes af waren en via de CD naar MP3 naar Spotify evolueerden.
Natuurlijk, muziek luisteren was altijd al leuk maar het kostte moeite om je favoriete liedje te horen. Nu gaat het moeiteloos en heb je gegarandeerd succes: je favoriete muziek is altijd binnen handbereik.
Vooruitgang is dus belangrijk. Het levert winst op. Voor iedereen.
Maar vooruitgang wordt ook vaak tegen gewerkt. Het duurt lang voordat men klaar is om een vooruitgang te omarmen.
Waarom traditionele relatietherapie jullie relatieproblemen niet gaat verhelpen
Dat zie ik ook in het land van de traditionele relatietherapie. Stellen met relatieproblemen willen geholpen worden door een relatietherapeut in de buurt en volgens de traditionele methode: een uurtje praten per keer.
Uit onderzoek is gebleken dat de effectiviteit van deze vorm van relatietherapie slechts 50 tot 60% is. Waarom is dat?
Dat komt doordat stellen tijdens de sessies amper écht horen wat hun partner zegt omdat de adrenaline torenhoog is vanwege alle verwijten die heen en weer geslingerd worden. Jullie relatieproblemen worden op deze manier niet verholpen.
Na de sessie gaan beide partners weer op in de dagelijkse drukte en tussen de sessies in wordt helemaal niets gedaan.
Het resultaat: erg veel break-ups en erg weinig relatiegeluk.
Wat te doen bij relatieproblemen?
LiefdeFM – de Spotify van relatietherapie
Omdat ik zag dat deze vorm van relatietherapie het cassettebandje van vroeger was, wist ik dat er ook een Spotify moest zijn.
Jarenlang heb ik gesleuteld om de Spotify van relatietherapie te creëren. En ik mag trots vertellen dat het gelukt is.
Dit programma heeft een slagingspercentage van 90%. En om in het muziekthema te blijven heb ik het LiefdeFM genoemd. Ben jij het ook zat om thuis telkens hetzelfde liedje van irritaties en onbegrip te horen? Ik begeleid jullie naar een nieuwe radiozender: LiefdeFM.
En omdat ik zo zeker ben van de kwaliteit van het programma geef ik ook nog eens een unieke succesgarantie. Gaan jullie binnen 1 jaar uit elkaar, dan krijgen jullie je volledige investering terug.