Iedere relatie kent pieken en dalen. Dat is heel normaal. Echter, als de relatieproblemen te lang duren dan zal je merken dat je niet meer gelukkig bent. Voel jij dat ook al langere tijd? Dan is het zaak om in actie te komen. Er is gelukkig veel aan te doen, bijvoorbeeld met behulp van de relatietips in dit blog. Ga dus niet bij de pakken neer zitten. Daarmee doe je jezelf, je partner en je relatie tekort.

Misschien denk je terug aan de begintijd van jullie relatie. Herinner je je nog hoe makkelijk alles tussen jullie liep toen jullie net bij elkaar waren? Jullie konden urenlang bij elkaar zijn en geen genoeg van elkaar krijgen. Gesprekken tot middernacht en heerlijke vrijpartijen waar je nu alleen nog van kan dromen!

Waardoor ontstaan relatieproblemen?

Relatieproblemen ontstaan vaak doordat jij en je partner de verbinding met elkaar missen. 9 van de 10 keer zijn relatieproblemen geen teken dat je niet meer van elkaar houdt. De liefde is gelukkig nog aanwezig maar op de een of andere manier lukt het jullie niet om elkaar weer te vinden zoals vroeger.

Wat is verbinding?

Verbinding staat voor de mate waarin je dingen met elkaar deelt. Samen herinneringen ophalen, erop uit gaan, avonturen met elkaar beleven en samen plezier maken. Maar het gaat ook dieper: elkaar begrijpen op een dieper niveau. Weet jij van je partner zijn/haar gedachten, gevoelens en drijfveren? Hoe meer je elkaar begrijpt, hoe meer verbinding je met elkaar voelt. De meeste mensen drukken een gebrek aan verbinding uit met uitspraken als: ”je voelt zo ver weg.” Of “ik voel mij zo alleen.”

Waarom is verbinding zo belangrijk?

Die verbinding is super belangrijk voor ieder mens. Dit stamt nog uit de tijd van de jagers en de verzamelaars waarin het van levensbelang was om bij de groep te horen. De groep bood je bescherming tegen wilde dieren en een hongerdood. De zoektocht naar verbinding zit dus al eeuwen in ons DNA. Het is dus ook niet gek dat wij elke dag op zoek zijn naar verbinding met de mensen om ons heen, in het bijzonder je partner.

niet meer gelukkig in relatie tips

Wat kun je doen om de verbinding met je partner te herstellen?

Gelukkig kun je heel veel doen om de verbinding met je partner te herstellen:

  1. Samen gevoelens en gedachten met elkaar delen. Wat houd je bezig? En waar heb jij behoefte aan? Het kan heel fijn zijn om diepere gevoelens met elkaar te delen. Dat kan ervoor zorgen dat je elkaar weer echt begrijpt. Dat je weet wat er in je partner omgaat. En dat zorgt ervoor dat je gevoelsmatig weer dichter bij elkaar komt.
  2.  

  3. Elkaar weer aanraken. Knuffelen terwijl jullie samen jullie favoriete serie kijken. Of een avond elkaar een heerlijke massage geven. Uiteraard kan seks ook heel verbindend werken als jullie er beiden veel zin in hebben.

Ieder persoon heeft een verschillende ingang om de verbinding te herstellen. Voor de één zal dit zijn: het delen van gevoelens en voor de ander is dit fysiek contact. Praat hierover met je partner wat voor hem/haar werkt. En plan hier bewust tijd voor in.

Wat als dit niet zo makkelijk gaat?

Het kan zijn dat deze toenadering op dit moment niet zo makkelijk gaat omdat jullie gewend zijn om op deze manier met elkaar om te gaan. Het is gewoon geworden. Of misschien zijn er dingen gebeurd tussen jou en je partner waar je moeilijk overheen kan stappen. Aarzel dan alsjeblieft niet om deskundige hulp in te schakelen. Dit is niets om je voor te schamen. Relatietherapie kan jou en je partner helpen om de liefde die zeker nog aanwezig is weer nieuw leven in te blazen.

In mijn praktijk werk ik met EFT-therapie. Dat is een enorm effectieve vorm van relatietherapie die ervoor zorgt dat jij en je partner weer echt met elkaar gaan praten over diepere gevoelens en behoeften. We blijven dus niet aan de oppervlakte, zoals ruzie maken over dat dopje op de tandpasta dat je partner er telkens niet goed opdraait, want dat kunnen jullie samen ook wel, toch? ???? Door van elkaar te horen wat er onder irritaties en ruzies zit, zal je merken dat je weer intens veel van je partner houdt.

Denk je… dit willen wij ook? Vraag dan gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan en dan spreek ik je snel.

Liefs, Annemieke