Wist je dat in 2019 autogarages de hoogste omzet in jaren draaiden? Wij Nederlanders brachten dat jaar onze auto wel 17,9 miljoen keer naar de garage om te laten checken en repareren. Hieruit blijkt dat wij een verstandig volkje zijn dat risico’s wil vermijden.

We willen niet met een rokende motor langs de overvolle snelwegen komen te staan. Terecht, want er zijn leukere dingen te bedenken dan de hele ochtend wortel te schieten bij hectometerpaaltje 35,4 op de A2. Verlangend uit te kijken naar het verschijnen van je redder in nood in zijn grote gele wagen om vervolgens je auto bij de garage op te halen en een torenhoge rekening gepresenteerd te krijgen. Weg ochtend! Weg geld! En weg goede humeur! En dat… is voor niemand leuk!

Preventief onderhoud

Zo zou het ook moeten zijn met relaties: preventief onderhoud om erger te voorkomen. Want stranden langs de autosnelweg is niet leuk, maar dat is nog een ‘picknick’ in vergelijking met het stranden van je relatie. Alle ruzies die eraan vooraf gaan, het onbegrip, de frustraties, de teleurstelling, de tranen en de boosheid. Dat kost je op z’n best een jaar van je leven en de helft van je overwaarde, spaargeld en pensioen. Om over het effect op je kinderen nog maar te zwijgen.

Eigenlijk zou iedereen, net als bij onze gekoesterde auto’s, regelmatig even een check-up moeten doen om te kijken of onze relatie nog solide genoeg is om ons op de ‘snelweg van de liefde’ te begeven. Dat zou een hoop ellende besparen. Door vroegtijdig reparaties uit te voeren kunnen we onherstelbare schade langs de snelweg voorkomen.

De fundering van jouw leven onderhouden

In mijn praktijk zie ik dat stellen bij mij komen als er al spreekwoordelijke rook onder de motorkap van hun relatie vandaan komt. Dan is er veel werk aan de winkel. En dat is zo zonde! En niet nodig. Ik ben van mening dat stellen die regelmatig even met hun partner stil staan bij hun relatie gezond bezig zijn. Hoe gaat het? Wat gaat er goed? Waar willen we de komende tijd in investeren? Werken aan een relatie die nog goed is, is vele malen makkelijker dan werken aan een relatie als er al stront aan de knikker is.

Dus waarom rust er dan nog steeds een taboe op werken aan je relatie?! We zouden juist raar moeten opkijken als iemand NIET aan zijn relatie werkt, toch? Want je relatie is immers de fundering waarop je de rest je leven inricht. Je kinderen rekenen op jullie!

LiefdesLef: met lol Relatiepech voorkomen

Je raadt het al…. Ik heb een missie: relatiecoaching uit het verdomhoekje halen! Vandaar dat ik LiefdesLef organiseer. Dit is een gratis (ja, echt gratis! No strings attached) challenge om mensen te laten zien dat werken aan je relatie ook super leuk kan zijn! Tijdens deze gratis 6-daagse challenge ga jij lef tonen door je in te zetten voor je relatie. Je gaat niet langer liggen hapsnurken op de bank na een lange dag met werk en kinderen. Nee, je gaat jezelf en je relatie prioriteit maken.

Gelukkig heb ik het idee dat ik langzaamaan in mijn missie aan het slagen ben, want er hebben zich al super veel mensen ingeschreven. Maar er zijn nog wat plaatsen beschikbaar, dus bekijk het programma van LiefdesLef hier en schrijf je in. Tot snel!

 

Liefs, Annemieke