Ongelofelijk! Ik heb er geen andere woorden voor. Wie van jullie heeft de eerste auditie gezien van Oz Pearlman in America’s got talent? Oz komt het podium op met een zelfvertrouwen en flair alsof hij de hele wereld in zijn zak heeft. Hij wil een eigen show op Broadway en is van plan om dit tot een ongekend succes te maken. De spanning stijgt terwijl Oz naar de jurytafel loopt. Oz flirt met jurylid Heidi Klum. Zij voelt zich duidelijk een beetje ongemakkelijk door zijn claim dat hij toegang tot haar gedachten heeft. Wanneer Oz haar vraagt om aan een getal onder de honderd te denken, lacht ze een beetje zenuwachtig. Oz schrijft met veel zelfvertrouwen het getal op dat Heidi in haar hoofd heeft. Ze is duidelijk enorm verrast. Vervolgens ontfermt Oz zich over het tweede vrouwelijke jurylid. Mel B moet er nu aan geloven. Hij vraagt haar om een geweldige reis die ze heeft gemaakt in gedachten te nemen. Ze lijkt wat van haar stuk gebracht, maar doet wat hij vraagt. Oz vraagt haar om het jaartal en de persoon met wie ze is geweest te delen met de andere juryleden. Dan haalt hij uit de zak van zijn colbert een gesealde enveloppe met daarin de juiste antwoorden. Mel reageert geschokt: “Bananas!” en blijft met open mond zitten.

De wereld zou er niet per se beter op worden als mensen gedachtes zouden kunnen lezen

Zou Oz echt gedachten kunnen lezen? Die kans is klein omdat niet veel mensen deze gave blijken te hebben. Eerlijk gezegd zou ik mij super ongemakkelijk voelen als iemand mijn gedachten zou kunnen lezen. Mijn gedachten zijn voor mij, en niet voor een ander! Stel je voor dat je een cadeau krijgt dat je al hebt, maar je wilt de gulle gever niet voor het hoofd stoten. Daarom doe je net alsof je het nog niet hebt. Hoe awkward zou het zijn als deze persoon op dat moment je gedachten kon lezen?! Het schaamrood zou waarschijnlijk op je kaken staan.

Veel mensen verwachten van hun partner superkrachten

Onwerkelijk toch? Wie gelooft dat dit überhaupt mogelijk is? Niemand toch? En toch betrap ik mensen dikwijls op de veronderstelling dat hun partner wél gedachten kan lezen. Deze mensen verwachten van hun partner dat deze snapt wat zij willen, zonder dat dit hardop uitgesproken wordt. Dit moet hun partner toch ‘gewoon aanvoelen’? Vooral vrouwen zijn hier een ster in. wink Laatst nog had ik een stel in mijn praktijk die bijna uit elkaar gingen omdat ze elkaar maar niet begrepen. En toen ze bij mij kwamen, bleek dat ze vol met aannames zaten over wat de ander zou moeten begrijpen. Niet dus! Laat ik jullie uit de droom helpen. Niemand kan ‘gewoon aanvoelen’ wat je wil. Het is aan jou om je wensen hardop uit te spreken. Tenminste, als je wilt dat deze in vervulling gaan…

Als relatiecoach, is mijn missie om stellen met kinderen te helpen bij het vinden van hun relatiegeluk. Communicatie is hierin echt ‘key’. Wisten jullie dat 8 van de 10 stellen bij een relatiecoach komt met communicatieproblemen? En dat veel van deze stellen eigenlijk te laat aan de bel trekken? Vaak zijn ze al op een punt dat een van de twee de handdoek in de ring wil gooien. Laat dit niet met jouw relatie gebeuren. Wil jij op een laagdrempelige manier aan de slag met de communicatie tussen jou en je partner? Op zaterdag 13 juni geef ik prikkelende workshop vol eye-openers! Binnenkort open ik de inschrijving voor deze workshop. Heb je interesse? Stuur mij dan alvast een e-mailtje (liefde@annemiekevissercoaching.nl) of hou mijn website in de gaten voor meer informatie!

Liefs, Annemieke

ps. Vind je het leuk om vaker inspirerende verhalen en tips van mij te ontvangen? Schrijf je dan onderaan deze pagina in voor de inspirerende tips die ik regelmatig verstuur.